Personal menu
Hledat
Váš nákupní košík je prázdný.

Smaltovaný hrnec - 12l - černý

Smaltovaný hrnec od rakouského výrobce RIESS. Kvalitní smalt a ruční výroba jej předurčují k tomu, že bude kralovat ve Vaší kuchyni. Velmi snadno se čistí, jelikož má hladký, sklovitý, nepórovitý povrch. Nádobí se rychle zahřeje, efektivně si drží stálou teplotu a vaření je tak rychlejší a šetrnější na energii. Nádobí je velmi trvanlivé (samozřejmě, ta záleží i na frekvenci používání a péči) a může ho po Vás podedit další generace. Je vhodný na všechny druhy vařičů.
Výrobce: Riess
Kód: 8545118

Pokud se Vám nádobí Riess líbí a chtěli byste do své domácnosti více typů, můžeme Vám je objednat. Celý sortiment naleznete v tomto katalogu.

10 důvodů, proč vařit ve smaltovaném nádobí od RIESS:

1. zcela recyklovatelný (patří do kovů)
2. nádobí je vhodné pro indukci i ostatní varné desky
3. odolný vůči poškrábání
4. antibakteriální a jednoduchý na údržbu
5. vaření je zdravější a šetříte jím energii
6. nenabírá ani nevylučuje pachy či barvy
7. odolný vůči teplotě až 450 ° C - ale doporučuje se používat max. na 220°C
8. velmi dlouho vydrží, pokud o něj správně pečujete
9. dostupný ve více barvách a designech
10. vyrobený v Rakousku, bez produkce CO2


Jaký je to materiál?

Smaltované nádobí je vyrobeno z čistých přírodních materiálů. Lehce tavitelné sklo, které pochází z křemičitanů a oxidů je spojeno s ocelí, litinu nebo antikorem. Směs je vypálena při velmi vysoké teplotě (cca 850 ° C) krátkou dobu. Zkrátka smalt je sklovina, kterou se pokrývají kovové předměty.

Kvůli kovovému "vnitřku" se nádobí rychle zahřívá a efektivně udržuje teplotu. Vždy zahřívejte nádobí postupně - nikdy nezačínejte na nejvyšším stupni. Předejdete tak přehřátí, které způsobuje spálení jídla.

Nádobí můžete používat na všech typech vařičů - na grilu, plynu, indukci, sklokeramice.

I uši hrnce jsou z kovu – ten se rychle zahřeje a pálí. Používejte vždy chňapky a podložku pod hrnec.

Proč je vaření ve smaltovaném nádobí zdravé a šetrné?

Smaltovaný porcelán je vyroben přírodních materiálů a nevylučuje žádnou pachuť. Každé jídlo si dokonale zachová svoji chuť. Dno a boky nádobí dobře zadržují teplo a zabezpečují stálý přenos tepla do pečeného, vařeného či smaženého jídla. To znamená, že nižší teplota při vaření zcela dostačuje.

Smalt je také antibakteriální. Nádobí má jemný, nepórovitý sklovitý povrch - žádná špína se do něj nedostane. To znamená, že se perfektně hodí i pro mrazení či skladování jídla – nemusíte se bát ovlivnění chuti jídla.

Péče a údržba smaltovaného nádobí:

Smaltované nádobí je odolné vůči poškrábání, bez problémů můžete krájet či vybírat jídlo z nádobí s nožíkem či vidličkou. No nezapomeňte, že smalt je vlastně něco jako skleněná vrstva. Při pádu na dlažbu nebo bouchnutí o tvrdý předmět se může rozbít. Pokud se Vám kousek smaltu podaří ulomit zvenčí, není to důvod nefuknčnosti nádobí, pouze estetický nedostatek. Nádobí můžete nadále bezpečně používat. Pokud se odloupne smalt uvnitř hrnce, kde dochází ke styku jídla, raději hrnec přestaňte používat.

Nepřiměřené drhnutí při mytí může způsobit škrábance, které snižují lesk, ale neznamená to, že nádobí není bezpečné používat.

Předcházení poškození/rozbití nádobí:

- nikdy nedávejte zahřáté smaltované nádobí do studené vody, musí nejprve vychladnout

- smalt má tytéž vlastnosti jako sklo - může prasknout při extrémně rychlé změně teploty

- nikdy nádobí nezahřívejte, když je prázdné

- nikdy nezačněte vařit/péct na nejvyšším stupni, nikdy nepoužívejte funkci zesílení na indukční desce/troubě

Je třeba dávat hrnec/pánev na varnou plotýnku se srovnatelně velkou varnou zónou jako je dno nádobí. Pokud je zóna větší, je to zbytečné plýtvání energií a je-li zóna malá, může dojít k poškození pánve.

Jemné šmouhy mohou na povrchu vzniknout pokud používáte při nabírání nerezový příbor - lze je vyčistit mlékem. Avšak nepoužívejte k čištění kovové drátěnky nebo abrazivní čistící prostředky (s pískem či tvrdými částečkami).

Nádobí se může používat i při alergii na nikl.

Nádobí není vhodné do mikrovlnky. Mikrovlnné záření nemůže proniknout přes kov a tudíž v takové nádobě se jídlo neohřeje. Proto se smaltované nádobí či nádobí z nerezu, mědi, litiny či hliníku nemůže dávat do mikrovlnky.

Nádobí lze mýt v myčce, ideální na jemnějším programu určeném na sklo. Nejprve je třeba odstranit všechny zbytky jídla či připálenin a opláchnout v horké vodě. Výrobce však doporučuje mýt ručně, chcete-li zachovat zářivost a lesklost nádobí co nejdéle.

Smaltované nádobí RIESS je vyráběno šetrně a ručně v továrně ve městě Ybbsitz v Rakousku. Proces výroby je CO2 neutrální, protože se používá zelená energie ze 3 městských vodních elektráren.

Nemusíte se bát, žádný smaltovaný hrnec RIESS neobsahuje olovo. Od poloviny 19. století se vyvinula technika smaltování bez použití olova. Při styku s potravinami je dnes olovo zakázáno používat.

Nádobí splňuje přísné standardy kvality organizace European Enamel Authority. Všechny RIESS výrobky jsou kontrolovány a testovány v oficiálních rakouských institucích, aby se vyloučilo použití olova, kadmia, antimonu, barya či zinku.

Vyrobeno v Rakousku.

2335 Kč
increase decrease
Dostupnost: Skladem

Pokud se Vám nádobí Riess líbí a chtěli byste do své domácnosti více typů, můžeme Vám je objednat. Celý sortiment naleznete v tomto katalogu.

10 důvodů, proč vařit ve smaltovaném nádobí od RIESS:

1. zcela recyklovatelný (patří do kovů)
2. nádobí je vhodné pro indukci i ostatní varné desky
3. odolný vůči poškrábání
4. antibakteriální a jednoduchý na údržbu
5. vaření je zdravější a šetříte jím energii
6. nenabírá ani nevylučuje pachy či barvy
7. odolný vůči teplotě až 450 ° C - ale doporučuje se používat max. na 220°C
8. velmi dlouho vydrží, pokud o něj správně pečujete
9. dostupný ve více barvách a designech
10. vyrobený v Rakousku, bez produkce CO2


Jaký je to materiál?

Smaltované nádobí je vyrobeno z čistých přírodních materiálů. Lehce tavitelné sklo, které pochází z křemičitanů a oxidů je spojeno s ocelí, litinu nebo antikorem. Směs je vypálena při velmi vysoké teplotě (cca 850 ° C) krátkou dobu. Zkrátka smalt je sklovina, kterou se pokrývají kovové předměty.

Kvůli kovovému "vnitřku" se nádobí rychle zahřívá a efektivně udržuje teplotu. Vždy zahřívejte nádobí postupně - nikdy nezačínejte na nejvyšším stupni. Předejdete tak přehřátí, které způsobuje spálení jídla.

Nádobí můžete používat na všech typech vařičů - na grilu, plynu, indukci, sklokeramice.

I uši hrnce jsou z kovu – ten se rychle zahřeje a pálí. Používejte vždy chňapky a podložku pod hrnec.

Proč je vaření ve smaltovaném nádobí zdravé a šetrné?

Smaltovaný porcelán je vyroben přírodních materiálů a nevylučuje žádnou pachuť. Každé jídlo si dokonale zachová svoji chuť. Dno a boky nádobí dobře zadržují teplo a zabezpečují stálý přenos tepla do pečeného, vařeného či smaženého jídla. To znamená, že nižší teplota při vaření zcela dostačuje.

Smalt je také antibakteriální. Nádobí má jemný, nepórovitý sklovitý povrch - žádná špína se do něj nedostane. To znamená, že se perfektně hodí i pro mrazení či skladování jídla – nemusíte se bát ovlivnění chuti jídla.

Péče a údržba smaltovaného nádobí:

Smaltované nádobí je odolné vůči poškrábání, bez problémů můžete krájet či vybírat jídlo z nádobí s nožíkem či vidličkou. No nezapomeňte, že smalt je vlastně něco jako skleněná vrstva. Při pádu na dlažbu nebo bouchnutí o tvrdý předmět se může rozbít. Pokud se Vám kousek smaltu podaří ulomit zvenčí, není to důvod nefuknčnosti nádobí, pouze estetický nedostatek. Nádobí můžete nadále bezpečně používat. Pokud se odloupne smalt uvnitř hrnce, kde dochází ke styku jídla, raději hrnec přestaňte používat.

Nepřiměřené drhnutí při mytí může způsobit škrábance, které snižují lesk, ale neznamená to, že nádobí není bezpečné používat.

Předcházení poškození/rozbití nádobí:

- nikdy nedávejte zahřáté smaltované nádobí do studené vody, musí nejprve vychladnout

- smalt má tytéž vlastnosti jako sklo - může prasknout při extrémně rychlé změně teploty

- nikdy nádobí nezahřívejte, když je prázdné

- nikdy nezačněte vařit/péct na nejvyšším stupni, nikdy nepoužívejte funkci zesílení na indukční desce/troubě

Je třeba dávat hrnec/pánev na varnou plotýnku se srovnatelně velkou varnou zónou jako je dno nádobí. Pokud je zóna větší, je to zbytečné plýtvání energií a je-li zóna malá, může dojít k poškození pánve.

Jemné šmouhy mohou na povrchu vzniknout pokud používáte při nabírání nerezový příbor - lze je vyčistit mlékem. Avšak nepoužívejte k čištění kovové drátěnky nebo abrazivní čistící prostředky (s pískem či tvrdými částečkami).

Nádobí se může používat i při alergii na nikl.

Nádobí není vhodné do mikrovlnky. Mikrovlnné záření nemůže proniknout přes kov a tudíž v takové nádobě se jídlo neohřeje. Proto se smaltované nádobí či nádobí z nerezu, mědi, litiny či hliníku nemůže dávat do mikrovlnky.

Nádobí lze mýt v myčce, ideální na jemnějším programu určeném na sklo. Nejprve je třeba odstranit všechny zbytky jídla či připálenin a opláchnout v horké vodě. Výrobce však doporučuje mýt ručně, chcete-li zachovat zářivost a lesklost nádobí co nejdéle.

Smaltované nádobí RIESS je vyráběno šetrně a ručně v továrně ve městě Ybbsitz v Rakousku. Proces výroby je CO2 neutrální, protože se používá zelená energie ze 3 městských vodních elektráren.

Nemusíte se bát, žádný smaltovaný hrnec RIESS neobsahuje olovo. Od poloviny 19. století se vyvinula technika smaltování bez použití olova. Při styku s potravinami je dnes olovo zakázáno používat.

Nádobí splňuje přísné standardy kvality organizace European Enamel Authority. Všechny RIESS výrobky jsou kontrolovány a testovány v oficiálních rakouských institucích, aby se vyloučilo použití olova, kadmia, antimonu, barya či zinku.

Vyrobeno v Rakousku.

*
*
*
Produktový tag