Pekáče můžete použít také k vaření. Je však třeba dát pozor, aby nedocházelo k lokálnímu přehřátí (velký pekáč na malé plotýnce).
Abyste předešli poškození smaltovaných pekáčů Riess a skleněných pekáčů Simax, neponořujte horké pekáče do studené vody ani je ve studené vodě nemyjte. Počkejte, až vychladnou na vzduchu. Pokud jsou na nich stopy připečeného oleje, nečistěte je abrazivními prostředky, ale pekáč ponořte na několik hodin do silného roztoku vody se sodou bikarbonem. Nebo vodný roztok sody bikarbony nechte v hrnci převařit.
Tato skleněná zapékací mísa má přívlastek "fat free" (pro pečení bez tuku). Dno je vroubkované jako u grilovací pánve, na vnitřní části poklice jsou malé výstupky. Maso v pekáči neleží v tuku, šťáva steče do vroubků na dně – to zajišťuje přípravu jídla s minimem tuku.
Smaltovaný pekáč od rakouského výrobce RIESS. Kvalitní smalt a ruční výroba jej předurčují k tomu, že bude kralovat ve Vaší kuchyni. Velmi snadno se čistí, jelikož má hladký, sklovitý, nepórovitý povrch. Nádobí se rychle zahřeje, efektivně si drží stálou teplotu a vaření je tak rychlejší a šetrnější na energii. Nádobí je velmi trvanlivé (samozřejmě, ta záleží i na frekvenci používání a péči) a může ho po Vás podedit další generace. Je vhodný na všechny druhy vařičů.
Skleněná forma na pečení sladkých i slaných koláčů a pochoutek. S průměrem 28cm a objemem 1,7l. Sklo se snadno čistí a je naprosto nezávadné při pečení při vysokých teplotách.
Skleněná forma na pečení sladkých i slaných koláčů a pochoutek. S průměrem 26cm a objemem 2,1l. Sklo se snadno čistí a je naprosto nezávadné při pečení při vysokých teplotách.
Skleněnou formu na pizzu o průměru 32cm lze použít jak na pečení, tak i na servírování. Využití je univerzální – můžete na ní upéct pizzu, frgál, nízké koláče z lineckého či jiného těsta.
Skleněná forma Simax pro frankfurtský kruh a jiné typy sladkých dezertů. Sklo pozvolna uvolňuje teplo a těsto se tak ideálně propeče. Průměr je 26cm. Sklo je nezávadný materiál, nenabírá barvy a pachy jídla a snadno se čistí.