Personal menu
Hledat
Váš nákupní košík je prázdný.

Mělká železná pánev - 16cm

Kvalitní železná pánev na ohřívání nebo smažení o průměru 16 cm. Je vhodná pro všechny typy vařičů, ale také na otevřený oheň.

Železné pánve jsou stejně jako litinové pánve klasikou, kterou znaly už naše babičky. Nepřilnavou vrstvu tvoří olej vázaný na železo.

Na rozdíl od litinových pánví jsou tyto pánve válcované, takže povrch je hladší. Jsou tenčí, a proto lehčí, což usnadňuje manipulaci. Na druhou stranu se pánev při chladnutí pokrmu výrazně ochlazuje, takže se nehodí například na pečení steaků a také pečení palačinek trvá déle. Pokud však hledáte lehkou pánev např. na ohřívání nebo na přípravu rychlé snídaně, tato pánev vás určitě nezklame.

Návod k použití železné pánve "Albert Turk":

- Obecně je třeba dbát na to, aby pánev měla správnou velikost - to znamená, že dno pánve by nemělo být větší než velikost plotny, protože to způsobí nerovnoměrné zahřátí pánve a může vést k jejímu zkroucení.

- Nejprve rozehřejte pánev a tuk a teprve později přidejte pokrm, který se má opékat.

- Pánev má výbornou vodivost a je lehká (má menší akumulační schopnost), takže rychle reaguje na změny teploty.

- Pánev nikdy nemyjte v myčce nádobí. Většinou ji stačí umýt papírovou utěrkou. V případě potřeby ji umyjte v horké vodě, dobře osušte a jemně namažte.

- Zpočátku budete potřebovat více tuku než u nepřilnavých pánví. Čím častěji budete pánev používat a čím bude tmavší, tím méně tuku budete potřebovat.

Pánve lze používat na všech typech sporáků (včetně indukčních) i na otevřeném ohni. V případě sklokeramických varných desek dodržujte návod k použití a neposouvejte pánve po varné desce. Při přemisťování hrnec nebo pánev zvedněte.

Před prvním použitím:

Před prvním použitím je třeba odstranit ochrannou fólii, která chránila pánev před korozí: Pánev namočte do horké vody s pracím práškem a nechte působit. Poté pánev vykartáčujte a opláchněte horkou vodou. Nakonec pánev dobře osušte.

Poté je třeba pánev "zapéct nebo vypálit": Nalijte do pánve tuk nebo olej vhodný ke smažení tak, aby důkladně pokryl dno. Přidejte plátky syrových brambor nebo bramborové slupky a lžičku soli. Brambory smažte na rozpáleném ohni, dokud dno pánve nezačne tmavnout. Několikrát je otočte, dokud nebudou tmavě hnědé. Poté pánev vyprázdněte, opláchněte a dobře osušte. Pánev je nyní připravena k použití. Nezapomeňte, že pánev je vyrobena ze železa a není již chráněna proti korozi, tj. po každém "mokrém" čištění je třeba ji jemně přetřít trochou oleje.

Bezpečnostní upozornění: Rukojeti mohou být během používání horké. Používejte prosím chňapky. Nikdy neohřívejte prázdnou pánev.

 

Vyrobeno v Německu.

Železné pánve jsou stejně jako litinové pánve klasikou, kterou znaly už naše babičky. Nepřilnavou vrstvu tvoří olej vázaný na železo.

Na rozdíl od litinových pánví jsou tyto pánve válcované, takže povrch je hladší. Jsou tenčí, a proto lehčí, což usnadňuje manipulaci. Na druhou stranu se pánev při chladnutí pokrmu výrazně ochlazuje, takže se nehodí například na pečení steaků a také pečení palačinek trvá déle. Pokud však hledáte lehkou pánev např. na ohřívání nebo na přípravu rychlé snídaně, tato pánev vás určitě nezklame.

Návod k použití železné pánve "Albert Turk":

- Obecně je třeba dbát na to, aby pánev měla správnou velikost - to znamená, že dno pánve by nemělo být větší než velikost plotny, protože to způsobí nerovnoměrné zahřátí pánve a může vést k jejímu zkroucení.

- Nejprve rozehřejte pánev a tuk a teprve později přidejte pokrm, který se má opékat.

- Pánev má výbornou vodivost a je lehká (má menší akumulační schopnost), takže rychle reaguje na změny teploty.

- Pánev nikdy nemyjte v myčce nádobí. Většinou ji stačí umýt papírovou utěrkou. V případě potřeby ji umyjte v horké vodě, dobře osušte a jemně namažte.

- Zpočátku budete potřebovat více tuku než u nepřilnavých pánví. Čím častěji budete pánev používat a čím bude tmavší, tím méně tuku budete potřebovat.

Pánve lze používat na všech typech sporáků (včetně indukčních) i na otevřeném ohni. V případě sklokeramických varných desek dodržujte návod k použití a neposouvejte pánve po varné desce. Při přemisťování hrnec nebo pánev zvedněte.

Před prvním použitím:

Před prvním použitím je třeba odstranit ochrannou fólii, která chránila pánev před korozí: Pánev namočte do horké vody s pracím práškem a nechte působit. Poté pánev vykartáčujte a opláchněte horkou vodou. Nakonec pánev dobře osušte.

Poté je třeba pánev "zapéct nebo vypálit": Nalijte do pánve tuk nebo olej vhodný ke smažení tak, aby důkladně pokryl dno. Přidejte plátky syrových brambor nebo bramborové slupky a lžičku soli. Brambory smažte na rozpáleném ohni, dokud dno pánve nezačne tmavnout. Několikrát je otočte, dokud nebudou tmavě hnědé. Poté pánev vyprázdněte, opláchněte a dobře osušte. Pánev je nyní připravena k použití. Nezapomeňte, že pánev je vyrobena ze železa a není již chráněna proti korozi, tj. po každém "mokrém" čištění je třeba ji jemně přetřít trochou oleje.

Bezpečnostní upozornění: Rukojeti mohou být během používání horké. Používejte prosím chňapky. Nikdy neohřívejte prázdnou pánev.

 

Vyrobeno v Německu.

*
*
*
Tento produkt je vyprodán
Produktový tag