Personal menu
Search
You have no items in your shopping cart.

Pro potraviny

Plastové nádobí je oblíbenou volbou pro mnoho kuchyní, ale jeho výroba vyžaduje využívání neobnovitelných zdrojů. Plastové nádobí se nerozkládá, a proto vzniká nadbytečný odpad, který znečišťuje životní prostředí a přetrvává po staletí. Plastové nádobí navíc může obsahovat toxiny, které se vyluhují do potravin, což může vést ke zdravotním problémům.

Proto je bezpečnější používat v kuchyni neplastové nádobí (dózy, láhve, sklenice, voskové obaly apod.). Neplastové nádobí je obvykle vyrobeno z obnovitelných materiálů, jako je dřevo, bambus, sklo nebo nerez a lze jej opětovně použít, recyklovat nebo kompostovat. Tím se sníží množství vyprodukovaného odpadu a materiály použité při výrobě jsou často zdravější a bezpečnější než plastové. Kromě toho je neplastové nádobí často odolnější a vydrží déle, takže z dlouhodobého hlediska můžete ušetřit peníze.

Právě pro tyto důvody je skvělou volbou do každé kuchyně.